Nasza strona używa plików cookies. Więcej informacji ZGADZAM SIĘ
Rozwiń MENU Zwiń MENU

Kim jesteśmy

W 2013 r. zakładowi przetwórstwa spożywczego we Włocławku groziło zamknięcie w związku z przeniesieniem dotychczasowej produkcji do innego miasta.

Grupy konsumentów poruszone taką perspektywą apelowały o ratowanie przedsiębiorstwa i produkowanych w nim przetworów. W obronę zakładu włączyły się władze miasta i lokalne media.

Na szczęście ta historia kończy się dobrze. Zakład przejęty zostaje przez Krajową Spółkę Cukrową. Powołuje ona spółkę-córkę, która kontynuuje produkcję spożywczą w zakładzie.

Tak powstała spółka Polskie Przetwory.

Dzięki niej przedsiębiorstwo o  60-letniej historii zostaje uratowane, a wraz z nim 200 miejsc pracy i rynek zbytu dla wielu kujawskich plantatorów! A co najważniejsze – w zakładzie Polskich Przetworów produkuje się pyszne, naturalne przetwory, które podbijają polski rynek!

 

Dowiedz się więcej o Krajowej Spółce Cukrowej